Kuchařské recepty pro každého

Baskická směs s tuňákem a bramborem

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg tuňáka
1 kg brambor
1 cibule
4 stroužky česneku
2 červené papriky
1 kg rajčat
2 lžičky mleté papriky
sůl
pepř
100 g sušené červené papriky
3 lžíce olivového oleje
20 ml bílého vína
120 ml vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Tuňáka nakrájíme na kostky.
V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený česnek a na proužky nakrájenou papriku tak, aby nezhnědly.
Přidáme rajčata, mletou papriku, sůl, pepř a sušenou červenou papriku a ještě několik minut smažíme.
Pak přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, zalijeme vínem a vodou a přikryté vaříme, dokud nejsou brambory skoro měkké.
Přidáme kousky tuňáka a povaříme 5 až 10 minute.
Před podáváním necháme směs v přikrytém hrnci několik minut odpočinout.
Baskická směs s tuňákem a bramborem
Baskická směs s tuňákem a bramborem