Kuchařské recepty pro každého

Bábovka s kávou a skořicí

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
2 dcl mléka
4 vejce
150 g másla
150 g práškového cukru
3 lžičky instatní kávy
sůl
půl lžičky strouhané pomerančové kůry
půl lžičky mleté skořice
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žloutky, cukr a máslo ušleháme do pěny.
Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru a špetku soli a zašleháme.
Pak přidáme mouku s kypřícím práškem, mléko, promícháme a opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Pečeme v předehřáté troubě.
Píchnutím špejle zjistíme, zda není uvnitř syrová.
Necháme mírně vychladnout na mokrém hadříku a pak ji vyklopíme.
Necháme úplně vychladnout, pocukrujeme, nakrájíme a podáváme.
Bábovka s kávou a skořicí
Bábovka s kávou a skořicí