Kuchařské recepty pro každého

Anýzové vločky

Potřebujeme tyto suroviny:
60 g hladké mouky
125 g solamylu
125 g másla
150 g cukru moučky
1 vanilinový cukr
1 lžíce mletého anýzu
moučkový cukr na obalení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Smícháme prossátou mouku se solamylem, cukrem, vanilinovým cukrem a anýzem, přidáme nastrouhané máslo a vypracujeme těsto.
Z těsta pak tvoříme kuličky a pomocí vidličky nebo ruky z nich uděláme menší placičku.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 12 minut.
Pak necháme vychladnout a studené vločky obalíme v moučkovém cukru.
Pečeme nejlépe dva týdny před Vánoci, aby anýzové vločky změkly a byly dostatečně křehké.
Anýzové vločky
Anýzové vločky