Kuchařské recepty pro každého

Anýzová srdíčka

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
2 vejce
1 lžíce třešňovice
1,5 lžíce mletého anýzu
1 balení celého anýzu na posypání
špetka soli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vejce za postupného přidávání cukru našleháme do tuhého krému, přidáme třešňovici, mletý anýz, mouku a sůl, vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme odležet.
Potom vyválíme plát asi 5 mm silný a formičkou vykrájíme srdíčka (zhruba 5 cm velká).
Silně vymazaný plech posypeme anýzovými semínky a srdíčka na ně opatrně položíme.
Při pokojové teplotě necháme 12 hodin zaschnout.
Nakonec pečeme v předehřáté troubě při 150°C.
Anýzová srdíčka
Anýzová srdíčka