Kuchařské recepty pro každého

Anýzová ouška

Potřebujeme tyto suroviny:
150 g polohrubé mouky
200 g práškového cukru
1 lžička anýzu
šťáva ze 1/4 citrónu
3 vejce
1 vanilkový cukr
na náplň: 125 g práškového cukru + 2 vejce + 50 g kakaa + 70 g strouhaného kokosu + 3 lžíce rumu + 1/2 ztuženého tuku + 200 g piškotů + 50 g kandovaného ovoce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vejce utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a citrónovou šťávou.
Až směs začne houstnout, vmícháme mouku a rozdrcený anýz.
Lžící klademe na vymazaný plech kolečka a upečeme do růžova (pozor, pečou se rychle).
Horké placičky přes vařečku srolujeme a necháme vychladnout.
Tuk rozpustíme, vmícháme rozdrcené piškoty, vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao, kokos, nasekané ovoce, rum a piškoty.
Ještě teplou náplní anýzová ouška naplníme a necháme ztuhnout.
Anýzová ouška
Anýzová ouška