Kuchařské recepty pro každého

Anglické jehněčí žebro

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 kg jehněčího žebra
100 g slaniny
200 g dvoubarevných fazolí
1 cibule
100 ml červeného vína
4 lžíce brusinek
1 lžíce hladké mouky
olej
sůl
pepř
tymián
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso okořeníme tymiánem, solí a pepřem, naložíme do oleje a necháme 2 hodiny uležet.
Potom maso zprudka opečeme a necháme při mírné teplotě dojít do růžova.
Výpek zaprašíme moukou, zalijeme vývarem, dochutíme vínem, brusinkami a přecedíme.
Fazole orestujeme s cibulí a nakrájenou slaninou.
Anglické jehněčí žebro podáváme s fritovanými bramborovými nudličkami.
Anglické jehněčí žebro
Anglické jehněčí žebro