Kuchařské recepty pro každého

Anglická vepřová játra

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky vepřových jater
4 tenké plátky anglické slaniny
40 g sádla
rovná lžíce hladké mouky
petrželka
citron
vorčestr
1,5 dl vývaru z kostí
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Odblaněné plátky jater jemně naklepeme, okraje nařízneme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle současně s plátky slaniny.
Opečené plátky jater mají být uvnitř růžové.
Játra přeložíme na nahřáté talíře a poklademe slaninou.
Sádlo od opékání poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme a vaříme, až šťáva zhoustne a odděluje se tuk.
Šťávu osolíme, přidáme vorčestr a usekanou petrželku a podlijeme jí játra.
Před podáváním játra poklademe dílky citronu.
Anglická vepřová játra podáváme nejlépe s opečenými brambory.
Anglická vepřová játra
Anglická vepřová játra