Kuchařské recepty pro každého

Andělská očka

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g hladké mouky
40 g cukru moučka
1 balíček vanilkového cukru
kůra z půlky pomeranče
špetka soli
2 žloutky
60 g másla
3 lžíce malinové marmelády
půl balíčku tmavé polevy (asi 75 g)
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl, pak přidáme žloutky a na vločky nakrájené máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu hodinu odpočinout.
Pak z těsta vytvarujeme asi 30-40 kuliček o velikosti vlašského ořechu, poklademe na plech vyložený pečícím papírem a do každé kuličky vytlačíme důlek, který naplníme marmeládou.
Upečeme v předehřáté troubě při 200°C (asi 15 minut) a necháme vychladnout.
Potom spodní části vychladlého pečiva postupně namáčíme do tmavé polevy a necháme ztuhnout.
Andělská očka
Andělská očka