Kuchařské recepty pro každého

Ampracle

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
80 g másla
5 g cukrářských kvasnic
2 lžíce mléka
1 vejce
půlka vejce na potření
cukr krystal na obalení
ztužený tuk na potření plechu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, rozemneme tuk, přidáme mléko, ve kterém jsme rozpustili kvasnice, a pomocí vejce zaděláme těsto.
Z něj vyválíme tenký plát, rádýlkem nakrájíme proužky široké jako prst, překrájíme na potřebnou délku a tvoříme amprecle (brýle).
Každý kus potřeme rozšlehaným vejcem a po líci obalíme v cukru.
Klademe na vymazaný plech nebo pečící papír a pečeme dorůžova.
Ampracle
Ampracle