Kuchařské recepty pro každého

Americký guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vepřové plece bez kostí
1 větší cibule
200 g bílých fazolí
3 lžíce kečupu
1 lžička octa
40 g tuku
sůl
pepř
mletá paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou, necháme 3 hodiny máčet a v téže vodě uvaříme do měkka.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém tuku do růžova, pak přidáme maso nakrájené na kostky, osmahneme, přidáme mletou papriku a přikryté dusíme do vypečení vlastní šťávy.
Potom maso osolíme, pokapeme octem, podlijeme trochou vody a za stálého míchání a podlévání vodou dusíme do měkka.
Ke konci dušení přidáme okapané fazole, kečup, sůl a pepř, případně ještě dokyselíme octem.
Americký guláš
Americký guláš