Kuchařské recepty pro každého

Americký biftek

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g svíčkové
50 g slaniny
5 vajec
50 g ementálu
sůl
mletý černý pepř
olej
worcesterská omáčka
kečup
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ze svíčkové nakrájíme bifteky, lehce je naklepeme, mírně osolíme, opeříme, natřeme worcesterskou omáčkou a opečeme z obou stran (aby biftek byl uvnitř růžový, ale už ne krvavý - asi 6 minut z každé strany).
Plátky slaniny opečeme.
Vejce usmažíme z obou stran.
Hotový biftek dáme na talíř, na něj položíme osmaženou slaninu, na ni připravené vejce, pokapeme kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
Americký hovězí biftek podáváme s opečenými brambory.
Americký biftek
Americký biftek