Kuchařské recepty pro každého

Alsaská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g mletého vepřového masa
300 g žampiónů
1 cibule
2 stroužky česneku
1 velký pórek
50 g másla
2 lžičky polévkového koření
3 ks taveného sýra
1 vejce
200 g strouhanky
sůl
pepř
2 dcl smetany na vaření
2–3 lžíce hladké mouky
1 l vývaru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mleté maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř a 100 g strouhanky řádně promícháme, vypracujeme hustější směs a necháme 1 hodinu uležet.
Pak ze směsi tvoříme kuličky cca 2 cm velké a obalíme je ve zbylé strouhance.
Pórek a žampióny nakrájíme na plátky a smažíme 3–5 minut na rozpuštěném másle.
Pak přidáme sýr a za stáleho míchání jej rozpustíme.
Do vzniklé polohusté kaše přilejeme cca 1 litr vývaru, přivedeme k varu, přidáme masové kuličky a vaříme 15–20 minut.
Šlehačku na vaření smícháme s hladkou moukou, přilijeme do polévky a povaříme ještě 5 minut.
Alsaská polévka