alsaska-polevka
Alsaská polévka

Alsaská polévka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 250 g mletého vepřového masa
• 300 g žampiónů
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 1 velký pórek
• 50 g másla
• 2 lžičky polévkového koření
• 3 ks taveného sýra
• 1 vejce
• 200 g strouhanky
• sůl
• pepř
• 2 dcl smetany na vaření
• 2–3 lžíce hladké mouky
• 1 l vývaru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mleté maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř a 100 g strouhanky řádně promícháme, vypracujeme hustější směs a necháme 1 hodinu uležet.
Pak ze směsi tvoříme kuličky cca 2 cm velké a obalíme je ve zbylé strouhance.
Pórek a žampióny nakrájíme na plátky a smažíme 3–5 minut na rozpuštěném másle.
Pak přidáme sýr a za stáleho míchání jej rozpustíme.
Do vzniklé polohusté kaše přilejeme cca 1 litr vývaru, přivedeme k varu, přidáme masové kuličky a vaříme 15–20 minut.
Šlehačku na vaření smícháme s hladkou moukou, přilijeme do polévky a povaříme ještě 5 minut.
zpět na seznam receptů