Kuchařské recepty pro každého

Alpské brambory

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
3 cibule
60 g slunečnicového oleje
150 g ementálu
1 lžička celého kmínu
špetka mletého pepře
1 lžička mletého kmínu
1 lžička majoránky
2 lžíce sekané pažitky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka.
Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky.
Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme v hlubší pánvi na oleji do sklovita.
Přidáme brambory, sůl a pepř a opečeme je za stálého obracení asi 10 minut do křupava.
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
Pánev s bramborami stáhneme z ohně, přidáme strouhaný sýr, kmín, majoránku a sekanou pažitku a promícháme.
Hned podáváme.
Alpské brambory
Alpské brambory