Kuchařské recepty pro každého

Alpská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g brambor
2 mrkve
1 pórek
1 cibule
1 stroužek česneku
150 g sýra eidam
1 l kuřecího vývaru
50 g másla
sůl
mletý černý pepř
1 lžička majoránky
špetka mletého muškátového oříšku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek umyjeme a nakrájíme na kolečka, očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.
V hrnci na rozehřátém másle všechnu zeleninu osmahneme.
Pak přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vývarem a vaříme.
Po 15 minutách přidáme do hrnce polovinu nastrouhaného sýra, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a majoránkou a dovaříme doměkka.
Porce alpské polévky posypeme zbylým sýrem.
Alpská polévka