Kuchařské recepty pro každého

Adventní věnec

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g hladké mouky
2 vejce
80 g másla
80 g krupicového cukru
40 ml rumu
nastrouhaná kůra z 1 citronu
40 ml pomerančové šťávy
10 g droždí
70 g kandovaného ovoce
1 vejce na potření
moučkový cukr na posypání
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ze všech surovin kromě ovoce vypracujeme hladké nelepivé těsto, pak přidáme kandované ovoce.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi hodinu.
Z těsta vyválíme širší váleček, uložíme ho na plech vyložený papírem na pečení a stočíme do kruhu.
Pak váleček po celém obvodu nůžkami našikmo nastříháme.
Vložíme do trouby a pečeme dozlatova (cca 30 minut).
Nakonec věnec posypeme moučkovým cukrem.
Adventní věnec
Adventní věnec